RESTAURANTS IN LATVIA

HOTELS IN LATVIA

Meklē speciālistu, kuru dažādu iemeslu dēļ darba tirgū ir grūti atrast? Latvijas Darba devēju konfederācija (LDDK) aicina atvērt sava uzņēmuma durvis praktikantiem, lai iepazīstinātu tos ar potenciālo prakses vietu!

Darba devējiem jau šodien ir iespēja piesaistīt tieši sava uzņēmuma vajadzībām apmācītu darbinieku – apmācot potenciālo darbinieku praksē* vai iesaistoties darba vidē balstītās mācībās**, kamēr šis potenciālais darbinieks vēl mācās izglītības iestādē.

Ieguvēji no šādas sadarbības būs gan darba devēji, gan potenciālais darbinieks, gan arī nozares kopumā, kam būs nodrošināts kvalificēts darbaspēks ilgtermiņā.

Read more...

Mērķis: Palielināt kvalificētu profesionālās izglītības iestāžu audzēkņu skaitu pēc to dalības darba vidē balstītās mācībās vai darba devēja vadītās praktiskās mācībās un mācību praksēs.

Finansējuma saņēmējs: Latvijas Darba devēju konfederācija (LDDK)

Sadarbības partneri: Profesionālās izglītības iestādes (PII) un uzņēmumi (komersants, iestāde, biedrība vai nodibinājums)

Īstenošanas termiņš: 2017.gada 27.janvāris – 2023.gada 31.augusts

Atbalsta mērķa grupa: izglītības iestāžu izglītojamie, kas mācās profesionālās vidējās izglītības un arodizglītības programmās

Read more...

Brussels – 10 October 2017 – In today’s MEP Breakfast meeting on online platforms’ transparency, several MEPs and representatives of the European Commission, as well as of the hospitality industry and of online platforms recognised the enhanced role platforms should take to the mutual benefit of consumers, businesses and the whole European Digital Single Market. Platforms are indeed playing a more and more crucial role in everyone’s business and private life, however their often dominant position leads to discrepancies in the market, which need to be rectified.

Read more...

Raimonds Zommers

Restorāna Entresol līdzīpašnieks un šefpavārs, LVRA valdes loceklis

 

Līdz ar strauju cenu kāpumu tādām sabiedriskās ēdināšanas nozarē plaši lietotām un sabiedrībā apspriestām izejvielām kā sviestam un cūkgaļai, ikvienam uzņēmuma īpašniekam ēdināšanas nozarē, kā arī tiem, kuri mēdz ieturēt maltīti ārpus mājas, aktuāls kļūst jautājums – kā šie procesi ietekmēs ēdienu cenas kafejnīcās un restorānos? Tas ir dabiski, jo liela daļa strādājošo vismaz vienu reizi dienā ēd ārpus mājas. Manuprāt, šis ir pateicīgs brīdis, lai diskutētu par būtiskiem jautājumiem, kas skar ēdināšanas nozari, kā arī par iespējamiem risinājumiem.

Read more...

Izglītojošās kampaņas “Vai tu pārdotu alkoholu savam bērnam?” ietvaros Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācija apņēmusies vairāk nekā 440 savu biedru bāros, restorānos un viesnīcu kafejnīcās pievērst lielāku uzmanību alkoholisko dzērienu atbildīga servisa pamatprincipiem – nepārdot tos jauniešiem līdz 18 gadiem, savukārt līdz 25 gadiem palūgt uzrādīt dokumentu.

 

Read more...